Centrul „TREPTE”

 1999-2000 - un grup de profesionişti de sănătate mentală efectuează două vizite de studiu în centre comunitare din Franţa, în cadrul unui program iniţiat de Comitetul de Legătură şi Schimburi Stiinţifice Franco-Române în Psihiatrie în parteneriat cu Liga Română pentru Sănătate Mintală şi Spitalul de Psihiatre „Prof. Dr. Al. Obregia”.
 2000 - conducerea Spitalului de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” pune la dispoziţie un spaţiu pentru funcţionarea Centrului Pilot de Suport Medico-Psihologic „TREPTE”.
 2000-2002 - centrul „TREPTE” oferă programe psiho-sociale şi recreative persoanelor cu probleme severe de sănătate mentală din Bucureşti. Echipa centrului, cu excepţia unei asistente medicale, este constituită din voluntari (psihiatri şi psihologi, majoritatea dintre aceştia lucrând în cadrul Spitalului de Psihiatre „Prof. Dr. Al. Obregia”).
 2000 - Banca Mondială acordă un împrumut guvernului român, în cadrul proiectului „Reformă pentru Asistenţa de Sănătate”, o subcomponentă fiind dedicată înfiinţării unui Centru de Sănătate Mentală pentru Pacienţi cu Tulburări Cronice.
 2002 - este înfiinţat Departamentul de Psihiatrie Comunitară şi Reintegrare Psihosocială în cadrul spitalului de Psihiatre „Prof. Dr. Al. Obregia” şi sunt create posturi noi pentru echipa Departamentului (în concordanţă cu acordul de împrumut al Băncii Mondiale). Centrul „TREPTE” îşi mută sediul într-o altă locaţie a spitalului şi este asimilat Departamentului de Psihiatrie Comunitară.